Snart advent

Jule gleder del 1 : Nedtelling og nordlanskaker

Antageligvis ny personlig rekord, eg er ferdige, med alle dei hjemmelaga adventskalenderane. Vanligvis er dei ikkje klar før siste dagen i november. I år klarte eg det ei uke før, (altså mandag) klapp på skuldera til meg. Ikkje bare bare med tre barn. Det blir ein del gaver. Prøver holde budsjettet lavt, med flest muleg gaver til ca 10kr. Vanskelege greier, det blei nå ein del som kosta 30 kr, i år som i fjor.

Å det var bra eg blei ferdige, for dagen etterpå blei eg heilt utslått av ein serdeles kraftig forkjølelse. Har nesten ikkje orket noen ting, før nå i kveld.

Ein annan ting eg har gjort, denne uka, er å bake nordlanskaker. Eller egentleg var det vel mest Miriam. La meg forklare: Før helga avtala ei venninde, at ho skulle lage deig, så kom ho heim til meg, etter at eg var ferdig på jobb tirsdagen.

Eg har nemeleg ikkje laga dette før, men det hadde ho. Me kunne dermed lage ein stor porsjon sammen, for så dele resultet. Tirsdagen kom, eg hadde litt lyst å avlyse, siden eg ikkje følte meg heilt pigg. Men siden deigen var klar, var det bare til å få det gjort. Blei ein koseleg dag, eg holdt alle nysa mine tygg avstand og ho laga mesteparten. Med god hjelp av mine to minste barn. Eg fekk prøvd meg eg og da, fekk det til å greier. Dette blir nok noko eg prøver fleire ganger dette.


Blei ganske mange, å det er bra, for dei var kjempe gode. Har gjemt dei fleste i fryseren, så vil det vise seg, kor lenge det går før det er tomt.

Adventhilsen Ingeborg #advent #gaver #nordlanskaker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ingeborg

Ingeborg

35, Sveio

Velkommen til min blogg. Eg er ei blid jente fra landet med mann og tre barn. Blogger om å være aktiv med barn, friluftsliv, baking, kvardag og ellers det som faller meg inn. Bildene er tatt med mobilen min, om ikkje noko anna står.

Kategorier

Arkiv

hits